At bære, føde og opfostre børn,  samtidigt med at finde sin egen plads i verden som individ og mor, er et stort og livslangt sjælearbejde. 

 

Vores generation er blevet fodret med et lyserødt og uopnåeligt ideal af moderrollen, siden vi selv var børn - et ideal, der kun er blevet mere intenst på trods af sin uopnåelighed, og som er blevet standarden for, hvad vi forventer af os selv og hinanden.

Men moderskabet kommer med et stort potentiale for oprør; ikke kun med kulturelle forestillinger og normer, men også med vores egen mor/barndom, og traumaer som er gået i arv i generationer. Moderskabet som praksis, kan bane vejen for enormt meget heling og genforhandling af vores værdier og drømme for livet, og lige præcist dette vil for altid optage og fascinere mig. 

Jeg betraget det, som intet mindre end skæbnen, at det er netop arbejdet med mødres psykiske og fysiske velvære, der er blevet mit kald. Store dele af mit liv har jeg været plaget af tanken om, at jeg aldrig ville finde min plads i verden, hvis jeg ikke kunne dedikere mig til noget som var større end mig selv, og at min skarpe og kreative hjerne ville "gå til spilde", uden sådan en sag. 

Jeg blev heldigvis gravid 5 dage efter jeg afsluttede min kandidatuddanelse på Roskilde Universitet i 2017, og inden jeg skulle begive mig på et arbejdsmarked, jeg ikke kunne se mig selv i.

Under min graviditet, fødsel og efterfødsel oplevede jeg en kæmpe smerte, mørke, sammenbrud og ikke mindst et personligt gennembrud - hvilket var alt andet, end det jeg forventede og havde planlagt. Hurtigt gik det op for mig, at der er et stort misforhold mellem mødres levede erfaring, og den normative forvetning til og fortælling om moderskabet. Jeg oplevede også, at der var et stort mangel på fagpersoner, der var kompetente på efterfødslen, fra en mors perspektiv.

Som barslende, der savnede akademisk stimuli mellem bleskift og amninger, begyndte jeg at læse og videreuddanne mig i alt hvad jeg kunne finde om efterfødsel. Da jeg først faldt i efterfødsels-kaninhullet, var der ingen vej tilbage, og jeg begyndte at arbejde med mødre, da min barsel sluttede.

Jeg har selv lagt et stort arbejde i at researche mig frem til og sammensat store dele af det faglige fundament, mit arbejde hviler på i dag. Mine akademiske uddannelser i humaniora, har dog uden tvivl givet mig den fantastiske ballast i at kunne udvælge, indoptage og analysere nyt viden og teorier. 

 

P1360792.jpeg

Jeg hviler ikke på laurbærrene, når det kommer til mit arbejde, og jeg er altid i gang med at dygtiggøre mig, udfordre min viden og tilføje nye perspektiver. Mit nuværende arbejde som mentor befinder sig i krydsfeltet mellem psykologien, sociologien og antropologien. Jeg arbejder med udgangspunkt i moderskabet som en tætvævet fysiologisk, psykologisk, social og åndelig udviklingsproces. Med andre ord tror jeg på, at vi kun kan vi kun danne os et fuldkomment billede af moderskabets indflydelse (og dermed også de muligheder det præsenterer) i vores liv, hvis vi medregner alle de dele og processer, der udgør dets farverige og komplekse palette. 

 Det er lige præcis det, der gør min vejledning til min helt egen- og måske også noget for dig.

 

Kærligst 

Jozefina

Et lille udpluk af kurser og  uddannelser: 

Cand.comm. i Performance Design ved Roskilde Universitet 2017

Ba. i kommunikation ved Aalborg universitet 2011

Post Partum Doula ved Julia Jones 2018

Motherhood Sociology Praticioner ved Dr. Sophie Brock 2021

Physiological Baby Care ved Rachelle Garcia Seliga 2020 

Living Yolates Teacher Training ved Living Yolates Acedemy 2017 

Energibehandler ved Sara Jordell 2020