daiga-ellaby-QrfgLVRnC-c-unsplash.jpg
nguyen-dang-hoang-nhu-KlB7EOnPQW4-unsplash.jpg
P1360716_edited.jpg
Efterfødselsvejleder uddannelse 2022

Velkommen til den første danske efterfødselsvejleder efteruddannelse!

Denne uddannelse er for dig der ser fødslen af en mor, som en ligeså vigtig begivenhed som fødslen af et barn, og som har et brændende ønske om at yde kompetent omsorg, vejlede med udgangspunkt i faglig viden, og holde rum for mødre på en terapeutisk måde. 

Uddannelsen henvender sig til dig, som i forvejen enten er uddannet fødselshjælper, terapeut, jordemoder, sundhedsplejerske, yogalærer, coach og/eller til dig, som har en faglig ballast og erfaring med at arbejde med mennesker. Kontakt mig her, hvis du er i tvivl om uddannelsen er noget for dig.  

Som kommende efterfødselsvejleder vil du blive klædt på til at forstå, formidle og navigere i efterfødselstriaden; fysiologi, biologi og psykologi, så at du kan vejlede mødre med børn mellem 0.-3. år i en bred vifte af problemstillinger som vedrører hendes fysiske og psykiske velvære.

"Motherhood is the great mesh in which all human relations are entangled, in which lurk our most elemental assumptions about love and power."

Adrienne Rich

Under uddannelsen vil du tilegne dig et teoretisk stærkt og nuanceret fundament gennem pensum, som løbende suppleres med undervisning, egenpraksis, redskaber og teknikker.  Du vil opbygge viden om traumainformeret omsorg, således, at du vil evne at støtte kroppens iboende helingsproces, samt møde mødre med traumatiske erfaringer. 

Ved uddannelsens afslutning vil du have viden og erfaring med at behandle kvindens krop, sind og sjæl som en helhed, samtidig med, at du vil have redskaberne til at passe på dig selv i din rolle.

Denne uddannelse er også for dig, der ønsker at blive støttet i at bruge din intuition og indføling i din praksis som vejleder. Uddannelse er en dyb og personlig rejse, for dig, der ønsker at arbejde reflekteret med dine egne narrativer og dit nervesystem, og derved opnå en bevidsthed omkring hvad du bidrager med i relationen til sårbare mødre. Hvad du kommer med både følelsesmæssigt og fagligt er helt unik, men også potent, og som efterfødselsvejleder er en essentiel del af rollen at kunne tilsidesætte sit eget ego for nærværende og fordomsfrit at møde moderen i hendes særlige rejse. 

 

Derfor er selv-arbejde og egen-omsorg en uløselig del af at yde kompetent omsorg overfor andre. Fredagen før hvert modul mødes vi i en sharing circle og udfolder den personlige udvikling og afvikling, der løbende faciliteres. Vi vil bruge tiden i sharing circles til at reflektere over, samt inspirere hinanden med, hvordan I hver især skaber erfaring med at integrere, praktisere og mestre uddannelsens stof. 

 

På uddannelsen vil du opleve teori og praksis gå op i en højere enhed og møde undervisere, som er dybt passionerede og ressourcestærke indenfor deres specialområde. Du vil modtage intim undervisning på et lille hold à 12 kvinder, med fokus på hvordan lige præcis du, med din baggrund og dine erfaringer, kan mestre din personlige kunst i at være en autentisk efterfødselsvejleder. 

Hvad du får
 • En holistisk og praktisk uddannelse, du kan bruge til at vejlede mødre med børn i alderen fra 0-3 år i en bred vifte af udfordringer, der vedrører moderens fysiske og mentale velvære
   

 • Terapeutiske værktøjer du kan anvende i din vejledning af mødre med selvsikkerhed såsom samtaleteknik, oxytocin stimulerende berøring, restorativ bevægelse og mindfulness  ​
   

 • Nøje sammensat og evidensbaseret viden om bl.a. efterfødsel, moderskab, tilknytningsteori og nervesystemet, formidlet til dig af passionerede undervisere
   

 • En uddannelse hvor din personlige udvikling er et centralt element, som vil understøttes af underviserne og fælles refleksion
   

 • Et udviklende søsterfællesskab med andre kvinder som er på samme rejse som dig
   

 • 4 undervisningsmoduler, 1 Gæsteforlæsning, pensum bestående at tekster, øvelser og lydfiler
   

 • Certificeringsweekend med eksamination og fejring med mad og afslutningsceremoni
   

 • Støtte i at udvikle din personlige stil som efterfødselsvejleder og væve uddannelsen ind i din eksisterende viden og erfaring
   

 • Optagelsessamtale ved Jozefina og Isabella, så vi sammen kan finde ud af om uddannelsen er et match for dig
   

 • 1:1 terapeutisk udviklingssamtale ved Isabella Ariel mellem 2. og 3. modul
   

 • ​1:1 mentor session ved Jozefina Skovgaard mellem 4. modul og certificeringsweekenden​

Moduler & datoer

Optagelsessamtale v. Jozefina Skovgaard og Isabella Ariel

fra september - uddannelsens start 

Vi læser din ansøgning og vender tilbage med en dato for din samtale. Samtalen er et rart og trygt rum, hvor vi sammen kan finde ud af om uddannelsen er det rigtige for dig. Samtalen afvikles over Zoom. 

Modul 1
25.-27. Marts
Foundation - hovedunderviser Jozefina & gæsteunderviser Isabella 

Denne weekend vil du blive indført i de grundlæggende teorier og evidensbaserede undersøgelser, som skal danne rammen for din fremtidige vejledning. Vi skal se nærmere på efterfødslens fysiologi, biologi og psykologi, diskutere moderskabet som en “institution”/social konstruktion, og finde inspiration i antropologiske studier om efterfødselstraditioner verden over. I dette modul vil du blive klogere på dine fremtidige klienters behov, hvordan de behov formes af vores psykologi og fysiologi, og forstærkes eller undermineres af kulturen. 

Gæsteforlæsning Ved Camilla Rode Jesen cand.pæd.psyk og psykoterapeut

Torsdag 7. april kl.10:00-13:00

Teoretisk og praktisk perspektiv på tilknytning


Her vil du få en nuanceret forståelse af tilknytningsteorien og hvordan moderens eget mønster fra barndommen, kan påvirke hendes møde og tilknytning til barnet. Du vil bla. dykke ned i dit eget mønster og få en forståelse for hvordan det påvirker dig som vejleder. Derudover vil du modtage praktiske redskaber til at støtte moderen i tilknytningen til barnet på en hensigtsmæssig måde, der tager højde for hendes eget tilnytningsmønster.

 

Modul 2 

22. - 24.  April 

Kommunikation, Samtaleteknik og Etik- hovedunderviser Isabella Ariel og gæsteunderviser Jozefina Skovgaard 

 

I dette modul vil fokus være på hvordan du passer på dig selv i rollen som omsorgsgiver, hvordan du holder rum for efterfødslens sårbarheder og nuancer, og hvordan du  kan bruge samtalen som et healings-værktøj. Du vil i dette modul stifte bekendtskab med det teraputiske aspekt indlejret i rollen som efterfødselsvejleder, både gennem verbal og nonverbal kommunikation. Dette modul vil også være en invitation til selvudvikling, da dine egne sårbarheder vil blive genstand for refleksion.

Mellem modul 3 og 4 

(Aftales individuelt) 

Terapeutisk udviklingssamtale ved Isabella Ariel 

Modul 3

27.-29. Maj

Nervesystemet og “the art of touch” ved Jozefina Skovgard og gæsteunderviser Evaloa Schou 

Her vil uddannelsens foregående moduler om sociologi og psykologi sammenkobles med efterfødslens fysiologi i praksis. Modulets undervisning vil indføre dig i en detaljeret forståelse af nervesystemet og hvordan man genkender, anerkender og behandler et stresset nervesystem gennem tilstedeværelsen og fysisk beroligende berøring. Du vil lære og øve dig i at mestre kunsten i oxytocinstimulerende berøring gennem at modtage og give blid berøring på og af dine medstuderende. 

Modul 4 

24.-26 Juni 

Restorativ bevægelse, meditation og mindfulness i praksis ved Jozefina Skovgaard & Isabella Ariel

På dette modul vil du erfare gennem praksis, de lindrende effekter af restorativ bevægelse, meditation og mindfulness, samtidig med at lære den teoretiske begrundelse for, hvorfor  disse praksisser kan bruges som healings-værktøjer i efterfødselsperioden. Du vil lære konkrete sekvenser, meditationer og øvelser, samtidig med selv at øve dig i at undervise og videreformidle øvelserne. 

Mellem modul 4 og 5

(August - Aftales individuelt)

Mentor session ved Jozefina Skovgaard 

Eksamen, certificering og fejring ved Jozefina Skovgaard & Isabella Ariel 

26.-28. August

Denne weekend skal vi sammenføre hele uddannelsens videnskatalog og fejre alt hvad I har lært og integreret i jeres nye autentiske rolle som efterfødselsvejleder. Weekenden vil indebære individuel demonstration af hvordan du, med alt hvad du har erfaret og lært, vil tilgå og behandle en efterfødsels-case. Når alle har fået muligheden for at udfolde sine nye vinger, samt fået feedback, vil certificering-ceremonien indeholde fejring, dans, mad, bobler og efterfødselsvejleder-cetifikater. 

Fredage 17-20 

Lørdage 10-17

Søndag 10-17

Sted:

Amager, København 

Pris

Early bird tom 1. december : 30.500.
Fra 1. december: 34.000.

 

Mulighed for ratebetaling: 

 

Der er mulighed for at betale uddannelsen i tre rater. Depositum på 5000 indbetales ved tilmelding. Dernæst fordeles raterne på 1.,2. og 3 modul. Uddannelsen skal være færdigbetalt senest ved slutningen af 3. modul.

Optagelse

For at komme i betragtning til uddannelsen skal du sende en motiveret ansøgning, hvor du kort fortæller om din interesse for at blive efterfødselsvejleder, din baggrund, uddannelse og erfaring. Derefter vil du blive kontaktet af Jozefina og blive tilbudt en uforpligtende samtale, hvor vi sammen kan afgøre om uddannelsen er et match for dig. 

Kontakt mig her for mere information om undervisere og indhold af hvert modul.