Efterfødselsvejlederuddannelsen 2025/26
Velkommen til den første danske efterfødselsvejlederuddannelse!
Og velkommen til en ambitiøs, faglig og holistisk uddannelse, der kommer til at forandre, ikke kun dit moderskab, men også måden du leder dit liv og dine relationer på, for altid. På efterfødselsvejlederuddannelsen arbejder vi ud fra en præmis om, at kvinder har indbyggede bio-psyko-sociale kapitler i et liv: Pubertet, Efterfødsel og Overgangsalder. Disse overgange er dybt forbundne med hinanden, og faciliteres af store hormonelle, neurologiske, psykologiske og sociale skift, der initierer os i nye livsstadier. På efterfødselsvejlederuddannelsen arbejder vi med efterfødsel som livsstadiet mellem fødsel og overgangsalder, og med efterfødsel og moderskab, som katalysator for heling, udvikling, styrket personligt lederskab og vækst.
Det teoretiske repetoire består af et system af teorier fra psykologien, biologien, sociologien, idéhistorien og antropologien, som udgør det matricentriske fundament, hvorfra vores vejledere kan trække på en specialiseret viden og sprog om kvindeliv, moderskab og efterfødsel. Derudover bliver du som vejleder uddannet til at facilitere nærværende og udviklende samtaler, rum og forløb, med afsæt i en sammensætning af en metode- og værktøjskasse fra bl.a. eksistentiel fænomenologisk samtaleterapi, Acceptance and Commitment Therapy, Polyvagal teorien og feminint lederskab.
Denne uddannelse bringer en revolutionær tilgang til arbejdet med mødre, der anerkender at moderskab ændrer en kvindes kurs i livet, og ser mødres omsorgs- og opdragelsesarbejde som en værdifuld aktivistisk praksis, der kan skabe social og individuel forandring. Samtidigt rokker vi ved den sociale accept af udbrændthed som normen for kvinder, som er mødre, og kulturelt rodfæstede ideer om at en mors trivsel, glæde og velvære står i opposition til hendes børns trivsel, glæde og velvære.
Her vender vi den deterministiske forældekultur på hovedet, ved at sætte spørgsmålstegn til de diskurser, idealer, normer og strukturer vi er vokset op med, har taget for givet og internaliseret som vores egne. Vi klæder vores vejledere på til at være refleksive omkring egne mønstre, roller, fortællinger og antagelser, og til at facilitere et rum hvor den enkeltes mors værdier, suværenitet og agens er i centrum.
På efterfødselsvejlederuddannelsen vil du ikke kun blive klædt på til at vejlede mødre, men også kvinder i andre livsstadier og problematikker, også dem der vedrører valg og fravalg af og i moderskabet, idet vi anser moderskab som mere end et privat anliggende, og en sfære, der former sociale strukturer, normer, mønstre og antagelser, der påvirker alle kvinder, på tværs af tid og sted. Du kan derfor bruge uddannelsen til at arbejde terapeutisk, fagligt og politisk med moderskab, efterfødsel og kvinders liv og rettigheder i samfundet.
På uddannelsen går vi op i at støtte dig i at finde din personlige stil som efterfødselsvejleder, og udforme din praksis mens du går på uddannelsen, med afsæt i dine interesser, passion og særlige styrker. Du vil desuden modtage undervisning i etisk markedsføring, struktur af ydelser, synlighed og planlægning, samt udforme din signatur ydelse ved afslutning af uddannelsen. Efter endt uddannelse har du mulighed for at blive en del af Efterfødselsvejeldernetværket, hvor du fortsat kan få faglig og personlig sparring som vejleder.
"Jeg står tilbage med forklaringer på, hvorfor jeg mistede mig selv, da jeg blev mor, men nu også med redskaber til at finde mig selv – igen og igen. Ikke bare føles det som at være kommet på rette spor lige nu, men det er også at have fået et kort, så når jeg mister orienteringen i mit moderskab igen(because I will), så kan jeg finde tilbage til og med mig selv.”
- Cecilie Kjær, Studerende 2023
Som efterfødselsvejleder vil du blive undervist i at:
-
Støtte og vejlede mødre i at navigere i den personlige udvikling, som deres moderskab har initieret, med afsæt i teoretisk viden, holistiske værktøjer og praktisk erfaring
-
Støtte mødre i at udvikle en intim kontakt til egne behov, værdier og kropslig intelligens
-
Vejlede processer der omhandler identitet, kerneværdier og retning i livet
-
Nedbryde myten om den perfekte mor og hjælpe mødre med at udforske og udvikle deres personlige sprog, intuition og praksis, så de kan trives og blomstre, ikke kun i moderskabet, men også i alle andre dimensioner af deres liv
-
Forstå din rolle i forebyggelse af efterfødselsdepression og udbrændthed, og arbejde med behandling af efterfødselsudbrændthed
-
Udvikle praksisser, værktøjer og strategier til bæredygtig selvomsorg og livsførelse
-
At etablere og holde en stærk alliance af terapeutisk karakter, gennem regulering af dit eget nervesystem, og andre teknikker såsom samtale, selv- og samregulering, mindfulness, bevægelse, restorativ hvile og berøringsterapi
-
Facilitere bearbejdelsesprocessen af fødselsoplevelser og genetablere følelsen af agens, autonomi og værdighed i forbindelse med denne
-
Bruge din intuition og indføling i kombination med din faglige viden til at udvikle din personlige stil som vejleder
-
At passe på dig selv i din rolle som professionel omsorgsgiver
Uddannelsen er åben for alle, uanset faglig baggrund og uddannelsesniveau.
Det er en fordel, at du har arbejdet med dig selv og har erfaring med det psykologiske og terapeutiske felt, også gennem egne livserfaringer.
Vigtigst af alt er at denne uddannelse er for dig, som mærker et stærkt kald til at arbejde med mødre, og som ønsker at være med til at revolutionere efterfødselskulturen i Danmark.
Tøv ikke med at række ud, hvis du drømmer om at blive efterfødselsvejleder. Jeg foretager altid en individuel vurdering på baggrund af den motiverede ansøgning og optagelsessamtalen.
Uddannelsens opbygning og rammer
Efterfødselsvejlederuddannelsen er en 11 måneders rejse med et intimt hold på maks. 15 deltagere, der muliggør en tæt og personlig kontakt deltagere og undervisere imellem.
Uddannelsens kerneværdi er at skabe rammerne for høj kvalitetsbevidst faglighed og dyb personlig udvikling, faciliteret af en dedikeret gruppe af erfarne og specialiserede undervisere.
Uddannelsen er bygget op omkring 8 undervisningsmoduler, 3 egenpraksismoduler og en 1x1 session med Jozefina fordelt på 11 måneder.
Vi mødes til 8 liveweekender i København, til undervisning og fysisk fordybelse, og mødes derudover til online connection calls hver måned gennem hele uddannelsen, med fokus på faglig og personlig sparring, opsamling og supplerende oplæg til live undervisningen.
Som studerende på uddannelsen får du desuden adgang til et online rum, som er fyldt med pre-recorded forberedelsesmateriale til hvert undervisningsmodul, såsom video, lydfiler, worksheets, videnskabelige artikler og hjemmeopgaver. De fleste videoer og lydfiler og videoer er af maks. 20 minutters varighed, så du nemmere kan passe dine selvstudier ind i dit øvrige liv.
I 2025 vil uddannelsen blive afholdt i smukke og lyse lokaler med udsigt til vand og egen badebro, placeret i Nordhavn i København. Til uddannelsens første og sidste weekend vil Kamilla Rønnestad, som er medforfatter på bogen Mad og Mødreomsorg, skabe og servere 2 nærende måltider til os.
Såfremt du ønsker at blive certificeret efterfødselsvejleder ved uddannelsens afslutning, skal du til eksamen på modul 11, hvor du får mulighed for at demonstrere dine nye evner og faglighed, og blive fejret for din udvikling og engagement på uddannelsen.
Som certificeret efterfødselvejleder lærer du om:
Facilitering af den psykologiske, sociale, spirituelle og dybt personlige fødsel af en mor, med udgangspunkt i tværdisciplinære, holistiske og evidensbaserede teorier og metoder
At arbejde præventivt med efterfødselsreaktioner, og holistisk behandling af efterfødselsudbrændthed
(ej at forveksle med behandling af efterfødselsdepression)
At støtte mødre i at stå stærkt deres moderskab og blomstre i deres liv, med udgangspunkt i deres kerneværdier, indre motivation og personlige lederskab
Vejledning af mødre i at genfinde deres identitet, rekalibrere deres retning i livet, og skabe et stærkt og nærende selvforhold
At navigere i social konstruerede idealer om moderskabet og støtte mødre med at frigøre sig fra konkurrence, skyld, dårlig samvittighed og sammenligning med andre mødre
At skabe et arbejdsliv som er meningsfuld for dig og sammensætte dit virke på en måde, som afspejler dig, dine kompetencer og ressourcer gennem livets mange faser
"Denne uddannelse har været med til at revolutionere ikke blot mit moderskab, men også hvordan jeg er tilstede i verden, som et helt menneske. Jeg har fået et arkiv af viden, jeg er blevet spejlet og set, og jeg har lært at gøre det samme i mit arbejde med mødre, og derved være en vidne på deres rejse."
- Ella Koppel, studerende 2022
Overblik over datoer for fysisk og online fremmøde
Livemødegange i København
21., 22. & 23. marts 2025
26. & 27. april 2025
10. & 11. maj 2025
9. & 10. august 2025
6. & 7. september 2025
4. & 5. oktober 2025
8. & 9. november 2025
16. & 17. februar 2025
Alle dage fra 9:15-16:30
Nordhavn i København
Online calls & supervision
7. april 2025
19. maj 2025
10. juni 2025
1. juli 2025
4. august 2025
25. september 2025
22. oktober 2025
17. november 2025
8. december 2025
10. januar 2025
Superivsion og connection
calls foregår på Zoom
9:00-12:00
Online oplæg
Fødslen som en psykosocial begivenhed med idéhistoriker og fødselsnørd Anna Frida Andersen
( tba. oktober)
Moduler & datoer
-
Teoretisk immersion i MatricentrismeUnderviser: Jozefina Skovgaard & p.hd. stud. Cecilie Kjær Kerneemner Det normative moderskab (normer, værdier, idealer og socialiseringsprocesser i et kvindeliv) Efterfødslensneurologi og -biologi Moderskab som institution, praksis og identitet Matricentrisk feminisme og empowerment af mødre Moderskabets arbejde i et idéhistorisk perspektiv Komperencer Når du er færdig med dette modul, og de tilhørende forelæsninger og online lektioner, vil du have et nyt og begyndende sprog for den bio-psyko-sociale metamorfose, som mødre gennemgår i overgangen til moderskabet, samt de samfundsmæssige og strukturelle betingelser, moderskabet er underlagt. Herunder det patriarkalske moderskab og hvordan de moderideologier, der udspringer herfra, fremstiller moderrollen idealistisk og urealistisk. Du vil have et indblik i hvordan de samfundsmæssige strukturer influerer det individuelle moderskab, ved at undertrykke intuition og agens og usynliggøre det arbejde, mødre gør hver dag. Med denne viden vil du være i stand til at psykoedukere mødre om moderskabets og efterfødslens niveauer og kompleksitet, på en konkret og håndgribelig måde. Live mødegange 21., 22. & 23. marts 2025 Den 21. spiser vi en nærende frokost sammen, lavet af Kamilla Rønnestad som er medforfatter på bogen Mad & mødreomsorg. Connection call 7. april 2025
-
Det sunde selvforholdUndervisere: Jozefina Skovgaard og cand. mag. & psykoterapeut Ditte Marie Lassithiotaki Kerneemner Tilknytning & Alloeparenting (En revidering af tilknytningsteorien) Forsvarsmekanismer Selvansvarlighed Grænsesætning Subjektivitet i moderskabet Følelser og deres funktion At støtte andre i deres eget proces som en hjælper Kompetencer Når du er færdig med dette modul, og de tilhørende online lektioner og selvterapeutiske materiale, vil du have en nuanceret forståelse af tilknytningsteorien, og for de grundlæggende psykologiske dynamikker, der er involveret i at frembringe og styrke et sundt selvforhold. Med dette modul styrkes dine kompetencer til at støtte mødre i at skelne mellem undertrykkende normer og idealer, og egne værdier, og til at støtte mødre til at lede deres liv med agens, autonomi og selvansvar i centrum. På dette modul vil du også erhverve dig kompetencerne til at skelne mellem din egen og dineklienters proces, samt hvordan du afgrænser dig og bliver i dig selv, i kontakten med dine klienter. Live mødegang: 26. & 27. april Connection call (online): 19. maj
-
Samtaleterapiens essensUndervisere: Jozefina Skovgaard & og cand. mag. & psykoterapeut Ditte Marie Lassithiotaki Kerneemner Den hjælpende samtale Aktiv lytning Spejling Udforskning Indsigt & Handling Projektion & modoverføring Etiske retningslinjer for efterfødselsvejledere At passe på sig selv som professionel omsorgsgiver Kompetencer Når du er færdig med dette modul vil dine kompetencer inkludere samtaleterapeutiske redskaber såsom aktiv lytning, spejlning og omsorgsfuld udforskning af psykiske problemstillinger. Du vil desuden have en grundlæggende forståelse for de forskellige typer af samtaler, du som efterfødselsvejleder kan komme til facilitere, samt de teoretiske rammer og stadier i den hjælpende samtale. På dette modul vil du evne kompetent at omsætte uddannelsens teoretiske fundament fra modul 1 og modul 2 til praksis, i form af psykoedukation og udfoldelse/udfordring, som terapeutiske værktøjer. På dette modul vil du lære at anvende de etiske retningslinjer i din praksis, og omsætte dem til konkrete rammer for samarbejdet mellem dig og dine kommende klienter. Connection call (online): 20. maj Live mødegang: 24. & 25. maj
-
Egenterapi & praksisPå dette modul inviteres du til at bringe din viden i praksis, og afholde dine første 1:1 sessioner som efterfødselsvejlederstuderende. Derudover er der til dette modul tilknyttet en 1:1 session med Jozefina, hvor du har mulighed for at kaste lys over din personlige udvikling i forbindelse med opstart på uddannelsen, samt dine udviklingspunkter. Connection call (online): 10. juni Connection call (online) 1.juli 1:1 session med Jozefina Skovgaard (aftales individuelt)
-
Acceptance and Commitment Therapy & Polyvagal teorienUndervisere: Jozefina Skovgaard og traumeinformeret kropsterapeut Evaloa Schou Kerneemner Poyvagal teori Det autonome nervesystem Neuroception Det sociale engageringssystem Samregulering Psykisk fleksibilitet Mindfulness i terapien Restorativ hvile Efterfødselsudbrændthed Kompetencer På dette modul vil du udvide din praksis i at aflæse kroppen subtile sprog og arbejde bevidst med selv- og samregulering. Du vil udvide din metodiske værktøjskasse med terapeutisk mindfulness og restorative hvilestillinger, og lære at arbejde med de 6 kerneprocesser i metoden ACT. Derudover vil du opnå kompetencer i at psykoedukere omkring nervesystemet gennem linsen af polyvagal teorien, dosering og tolerance vinduet i forbindelse med efterfødsel og moderskab. Efter dette modul vil du være i stand til at genkende samt varetage holistiske forløb i behandling af efterfødselsudbrændthed, samt psykoedukere omkring forebyggelsen af efterfødselsdepression. Live mødegange: 9. & 10. august Connection call (online): 4. august
-
Feminint lederskab, intuition, værdier og engageret handlingUndervisere: Jozefina Skovaard & (TBA: Gæstelærer) Kerneemner Feminint lederskab Mindfulness og nuets kraft Kropsbevidsthed og intuition Terapeutisk bevægelse Kreativitet som terapeutisk værktøj Kerneværdier og engageret handling Kompetencer Efter dette modul vil du opnå kompetencer i at arbejde med personligt lederskab, som en intuitiv, kreativ og feminin praksis. Du vil lære at arbejde med kroppen, sanserne, bevægelse og stemmen som redskaber til at guide og faciltiere processer som er forbundet med identitet, retning, kerneværdier og bæredygtig livsførelse. På dette modul vil vi desuden arbejde kreativt med vores egne værdier og den engagerede handling det kræver, at holde os på sporet af vores retning, både i relationen til vores klienter som efterfødselsvejledere, og i vores eget personlige liv. Live mødegang: 6. & 7. september 2025 Connection call: 25. september 2025
-
Fødslen som en psykosocial begivenhed, fødslens traumepotentiale og efterfødselssvøbningUndervisere: Jozefina Skovaard, & cand.psych.aut.Rosa Ølgaard + 2 online oplæg af cand.mag. Anna Frida Andersen Kerneemner Efterfødselssvøbning og ritualets helende potentiale Oxytocinstimulerende berøringsterapi Fødselstraumaer og krishåndtering Fødslen i et historisk perspektiv Fødslens hormonelle blueprint Dominerende fødselsdiskurser i Danmark Kompetencer Når du er færdig med dette modul, og de tilhørende forelæsninger og online lektioner, vil du have en nuanceret forståelse og et sprog for fødslen som bio-psyko-social begivenhed, og være i stand til at facilitere samtaler såvel som ordløse rum, med udgangspunkt i en mors fødselsoplevelse. Dette indebærer også en forståelse for fødslens traumepotentiale, samt kompetencerne til at håndtere en akut opstået krisesamtale. Efter dette modul vil du være i stand til at facilitere en efterfødselssvøbning, og bruge oxytocinstimulerende berøringsterapi, som en del af din praksis som efterfødselsvejleder. Live mødegange: 4. & 5. oktober Connection call (online): 22. oktober Online forlæsning om fødslens hormonelle blueprint og fødselsdiskuser med Anna Frida Andersen (dato: TBA)
-
Pige, moder, kælling - De arketypiske grundmønstre i et kvindelivUndervisere: Vølve & Seer Tanja Eskesen og Jozefina Skovgaard Denne weekend vender vi fokus indad, og arbejder med vores egen personlige rejse og udvikling, mens vi forbinder os til tråden af de arketypiske og energetiske grundmønstre i vores liv, som på uddannelsen vil blive formidlet af vølve og seer Tanja Eskesen. Med udgangspunkt i kroppen og de personlige erfaringer vi bærer med os som kvinder, døtre og mødre, vil vi arbejde med den kvindelige kraft, som bor i de forskellige livsfaser, og den livsduelighed der følger med, når vi ærer kraften i livsfaserne. Gennem indre oplevelser, meditationer, kropslige sansninger og fortællinger vil vi bevæge os ind i overgangen fra kvinde til mor, og undersøge hvordan vores socialisering omkring livsfaserne, påvirker vores muligheder for at have en sund kontakt til vores livskraft. Fremfor alt vil vi tillægge den kvindelige indsigt værdi, lytte opmærksomt og skabe rum for, at du oplever hvor stor en portal for kraft, intuition og visdom, der bor i dig gennem livsfaserne. Denne weekend vil vi markere afslutningen på den teoretiske immersion på uddannelsen, og markere overgangen til eksamensprojektet. Live mødegange: 8.-9. November Connection call & oplæg om etisk markedsføring (online): 17. November
-
Egenpraksis & eksamensprojektDette modul er dedikeret til din egen praksis som efterfødselsvejleder og udviklingen af dit eksamensprojekt. Kerneemner At sammensætte forløb Fra fremmed til klient - etisk markedsføring og design af ydelser Planlægning og eksekvering Egenpraksis og supervision Kompetencer Efter endt modul vil du være skarpere på hvordan du anvender den metodiske værktøjskasse, som du har oparbejdet gennem uddannelsens moduler, samt have en dybere forståelse for hvordan kontekst og metode arbejder sammen. Efter dette modul vil du være i stand til at varetage forløb af længere varighed, og være i stand til at påbegynde, planlægge og eksekvere et kontinuerligt og sammenhængende forløb. På dette modul vil du blive klogere på dine udviklingspunkter, samt dine ønsker for retning, i forbindelse med udviklingen af din personlige praksis som efterfødselsvejleder. Supervision (online) 8. december
-
Eksamensforberedelse & integrationDette modul er dedikeret til din egen praksis som efterfødselsvejleder og udviklingen af dit eksamensprojekt. Supervision (online) 10. januar 2026 Talk med certificeret efterfødselsvejleder om eksamen og livet efter uddannelsen (TBA)
-
Eksamen og certifikationEksamen og certificering : 16. & 17. februar 2026 Formålet med dette modul er at lære at syntetisere den viden du har akkumuleret under uddannelsens forløb, og omdanne den til praksis. Såfremt du ønsker at blive certificeret efterfødselsvejleder skal du aflevere en eksamensopgave senest 10. februar 2026 og derudover præsentere et eller flere klip fra din efterfødselsvejledning. Præsentation skal tage udgangspunkt i en refleksion over dine udviklingspunkter, såvelsom som en reflektion over de faglige tematikker og udfordringer, der er på spil i klippet. Den skriftlige opgave skal indeholde: En problemstilling/problemformulering som tager udgangspunkt i et mønster, et kulturelt fænomen eller andet som du er blevet opmærksom på og er blevet optaget af En analyse af problemstillingen der inddrager uddannelsens teori En disposition af et produkt/ydelse/tjeneste der henvender sig denne specifikke problemstilling ( Det kan være et signaturforløb, en e-bog, et event osv.) Dispositionen skal indeholde en beskrivelse af produktet, økonomi og andre relevante refleksioner, for at kunne lancere et produkt eller ydelse Den skriftlige opgave skal være på min 3 og maks 10 normal sider. For at bestå eksamen skal du desuden: • Have deltaget aktivt på hele uddannelsen • Have afholdt minimum 5 sessioner af min. 45 minutters varighed • Være i stand til at bære dig selv følelsesmæssigt og dermed kunne støtte andre • Skabe kontakt og møde klienten, hvor hun er, uden at have et projekt på hendes vegne • Være bevidst om, hvad du gør og hvorfor • Have refleksioner over dine udviklingspunkter • Være opmærksom på det hele menneske og mor, og hvordan du sætter dig selv i parentes • Have en solid kendskab og forståelse for den teori, der er arbejdet med på uddannelsen og i det online materiale Efter præsentationerne vil vi runde uddannelsen af med et nærende måltid lavet af Kamilla Rønnestad og efterfødselsvejledercetifikater. Certificering og eksamen: 16. & 17. februar 2025
"Jeg har følt mig set, hørt, fået viden af høj kvalitet, blevet udfordret og samtidigt altid blevet samlet op, når jeg havde brug for det. Mit moderskab har fået nye højder, jeg har fået indsigter, som jeg bruger i alle aspekter af livet, jeg har fået blod på tanden og ikke mindst har jeg fået venner for livet. Jeg har været en del af et dybt rørende og autentisk fællesskab. Denne uddannelse er et kæmpe stykke kvalitet og en vigtig brik i en bedre efterfødselskultur og deraf en bedre verden for os alle sammen. Jeg giver de allervarmeste anbefalinger."
- Freja Palsgaard, studerende 2022
Mød dine undervisere
Jozefina Skovgaard
er mor til 2, stifter, leder samt hovedunderviser på uddannelsen siden september 2021. Det var fødslen af hendes første barn i 2018, som blev katalysator for, at Jozefina dedikerede sig fuldt ud til arbejdet med mødre, og til at bidrage med etableringen af en ny eftefødselskultur i Danmark. Foruden en cand.comm. i Performance Design fra Roskilde Universitet er Jozefina bl.a. certificeret efterfødselsdoula, Motherhood Sociology Practitioner, Living Yolates instruktør, energibehandler med speciale i ansigtsterapi, og har gennemført kurser i rebozo, reiki healing, mindfulness, meditation og restorativ yoga.
Jozefina bor i Midtjylland sammen med hendes partner gennem 14 år, og deres to børn på 6 og 2 år. Foruden at undervise og lede uddannelsen, har hun en blomstrende praksis som efterfødselsvejleder og samtaleterapeut.
Ditte Marie Lassithiotaki
har en kandidat i psykologi og sundhedsfremme og en 4-årig uddannelse i psykoterapi. Hun arbejder som privatpraktiserende terapeut med individuel- og parterapi i København. Derudover underviser hun på SEOP (Skolen for eksistentiel- og oplevelsesorienteret psykoterapi). Hun har flere års erfaring med projektledelse og undervisning i NGO og på psykoterapeutuddannelser.
Ditte er 36 år og bor i Brønshøj med sin mand, datter på 4 år og har en lille ny på vej.
Ditte har undervist på EFVU siden 2024, og vil undervise på modul 2 om det sunde selvforhold og på modul 3 i samtaleterapiens essens.
Evaloa Schou
er grundlægger af uddannelsen Traumeinformeret Kropseterapi og er RAB godkendt kropsterapeut samt biodynamisk kraniosakral terapeut. Hun har desuden et hav af kurser, mesterlæretimer og uddannelser indenfor yoga, reiki healing, meditation, osteopatiske teknikker, traumeterapi, kraniosakralterapi, og neuromuskulær træning.
Evaloa er mor til Vidar Bjørn og driver sundhedshuset Hel på Nørrebro, i samarbejde med sin partner Kris Holse.
Evaloa har undervist på EFVU siden 2022, og bringer i sin undervisning en dyb viden om det autonome nervesystem, ikke kun gennem teoretiske oplæg, men også gennem nysgerrig udforskning i egen krop.
Rosa Ølgaard
er autoriseret psykolog og uddannet på Københavns Universitet. Hun har mange års erfaring i arbejdet med familier og fødsler, særligt krisehåndtering og fødselstraumaer. Hun har tidligere arbejdet som familiebehandler i en kommune, på en akut døgninstitution med anbragte børn, som privat krisepsykolog og som international familiepsykolog i internationale kriseområder for Red Barnet. Hun bor på Nørrebro med sin mand og deres barn. Privat og fagligt brænder hun for, at alle har et sted, de hører til her i verden, og har hele tiden fokus på, hvordan hun selv kan bidrage til dette.
På uddannelsen vil Rosa undervise på modul 7, om at møde mødre med efterfødselsreaktioner, som bunder i fødselstraumaer, og vil give redskaber til hvordan vi passer på os selv i omsorgsrollen.
Anna Frida Andersens
interesse i graviditet, fødsel og moderskab udspringer både af en kropslig erfaring og en filosofisk nysgerrighed. Gennem de sidste ti år har hun løbende uddannet sig indenfor, undersøgt og undervist i gravidyoga, fødselsforberedelse og efterfødselomsorg. Netop nu er hun i gang med at færdiggøre sin cand.mag. i idehistorie på Aarhus Universitet. Hun er særlig optaget af kropslig autonomi samt fødslens og moderskabets kulturhistorie. Hun er mor til tre børn, der hver især har bragt ny (af)læring og ydmyghed ind i hendes liv.
Anna Frida har undervist på uddannelsen siden 2024. I år kan du møde Anna Frida når hun holder et online oplæg i fødslens hormonelle blueprint, samt fødslen fra et idehistorisk perspektiv.
Cecilie Kjær
er ph.d.-studerende i idéhistorie på Aarhus Universitet samt certificeret efterfødselsvejleder, yogalærer og mor til to. Til dagligt forsker hun i, hvordan normer og diskurser omkring fødsler i Danmark ændrer sig i løbet af 1900-tallet. Som idéhistoriker er Cecilie særligt optaget af de historiske processer, der ligger bag, at ideer og begreber bliver betragtet som selvfølgelige eller naturlige.
I sit arbejde som efterfødselsvejleder trækker Cecilie især på sine mange års teoretiske universitetsstudier og mere end 700 timers efteruddannelse i efterfødselsomsorg, yoga og meditation, der er kombineret med dybdegående selvstudier og mere end 15 års egen praksis.
Fusionen af høj teoretisk faglighed og en dybt forankret kropslig viden udgør hjørnestenen i Cecilies praksis, og hun glæder sig til at dele det med os, når hun skal undervise en del af uddannelsens teoretiske fundament på modul 1.
Tanja Eskesen
er vølve, seer og forfatter af 7 bøger, der allesammen har det tilfælles at beskæftige sig med kroppens formåen og visdom, og de forskellige aspekter af den kvindelige urkraft. Tanjas vej som vølve har bestået af oplæring fra en lang linje af kvinder og mænd, der har været dedikeret til den indre virkelighed og urkraft.
Om det skriver hun selv: Det har været mennesker, som har kunnet se og sanse andre virkeligheder og kender til shamanens, seerens, fortællerens og vølvens veje og verdener. Det er en oplæring, som har strakt sig over mange år, og som nok aldrig slutter, idet den er cirkulær og væver sig ind i livet. Det er en visdom, som findes i naturen, i månens faser og årstidernes cyklus.Den er forbundet til et indre univers. Den indadvendte, lyttende, modtagende side, forbundet med sjælens og langsomhedens sprog.
I den visdom ligger spiritualiteten som en ’ind i kroppen oplevelse, hvor vi møder os selv og skabelsen med ubetinget venskab og kærlighed. Fra det felt væver vi igen og igen forbindelsen til Skabelsen og hengiver os til oplevelsen af, at alt liv er forbundet og lader handlinger springe fra den indsigt og virkelighed.
På EFVU vil Tanja facilitere en workshop på modul 8, med afsæt i de arketypiske og energitiske mønstre i kvindelivet, med særligt fokus på overgangen fra pige til moder.
Pris og ratebetaling
Optagelse, krav og betingelser
Early bird t.o.m. 1. november : 54.000 kr. (begrænset antal pladser)
Fra 1. november (eller når EB pladserne er udsolgt): 58.000 kr.
Mulighed for ratebetaling:
Ved tilmelding betales et depostum på 9000 kr. Du har mulighed for at betale restbeløbet i 5 rater a 10.000.
Uddannelsen skal i udgangspunktet være færdigbetalt senest ved begyndelsen af 2. modul.
Hvis du er interesseret i uddannelsen, men har brug for længere tid til afbetaling,
kan du kontakte os om mulighederne for flere rater i afbetalingsordningen eller afbetaling mens uddannelsen forløber.
Optagelse
For at komme i betragtning til uddannelsen skal du sende en motiveret ansøgning, hvor du kort fortæller om din interesse for at blive efterfødselsvejleder, din baggrund, uddannelse og erfaring. Derefter vil du blive kontaktet af Jozefina og blive tilbudt en uforpligtende samtale, hvor vi sammen kan finde frem til om uddannelsen er et match for dig.
Vores krav
Vi modtager kun seriøse henvendelser. Det vil sige, at du har læst beskrivelsen af uddannelsen og er f.eks. afklaret om, hvorvidt datoerne fungerer for dig, inden du ansøger om en optagelsessamtale. Du må gerne være i tvivl, om du ønsker at starte på uddannelsen, og du kan bruge optagelsessamtalen til at få klarhed omkring dine tvivl.
Under uddannelsen skal du forvente at anskaffe dig eller låne 5 bøger, resterende materiale får du i løbet af uddannelsen. Derudover skal du anskaffe og medbringe 3 tørklæder til svøbning på modul 7 samt medbringe egen yogamåtte. Det kan være rebozo tørklæder, vikler eller andet stof, som kan bruges til ritualet.
Vi oplever, at uddannelsens teori og temaer skaber ringe i vandet hos vores deltagere, og i deres eget moderskab og kvindeliv. At støtte om din personlige rejse er derfor en kerneværdi på uddannelsen, idet det giver dig en unik mulighed for at mærke effekten af din kommende praksis på egen krop, og giver anledning til at forbinde dig til din personlige motivation for at blive en praktiserende efterfødselsvejleder.
Vi ønsker at værne om denne personlige udvikling med et hold på max. 15 deltagere, connection calls samt en 1:1 session med Jozefina. Der er minimum 2 undervisere på alle modulerne, idet vi vægter kontakten til den enkelte højt i undervisningsrummet. Derudover forventes der, at du selv er villig til at indgå i denne selvudviklende proces, på lige fod med det faglige på uddannelsen.
Desuden forventes det af dig, at du er i stand til at tage ansvar for din egen udvikling og trivsel, såfremt du oplever, at du undervejs i uddannelsen har brug for eksempelvis mere egenterapi eller anden professionel støtte. Selvom uddannelsen lægger op til en personlig udvikling, er det stadig vigtigt at gøre sig overvejelser omkring, hvordan du kan støtte dig selv og affektregulere, hvis og når du bliver presset på uddannelsen, så vi sammen kan værne om kvaliteten af undervisningsrummet, når vi mødes.
Handelsbetingelser
Tilmelding til uddannelsen er bindende når du har takket ja til en plads, og der tilbydes ingen refusion, hverken før eller efter uddannelsen er påbegyndt. Du er velkommen til at booke flere afklaringssamtaler, eller få forsmag på uddannelsens materiale, såfremt du har brug for ekstra tryghed inden du forpligter dig til en plads.
Såfremt der opstår noget undervejs, der forhindrer dig i at gennemføre uddannelsen, vil vi bestræbe os på at yde kompensation, ved for eksempel at tilbyde dig undervisning på senere forløb. Dette er altid en individuel vurdering, der træffes i fællesskab med den enkelte studerende og uddannelsens undervisere.
Certificering på uddannelsen foregår på modul 11. Det er et krav at du består eksamen, afholder min 5 x 1:1 sessioner, deltager aktivt i alle live weekender, og på min 60% af alle connection calls, for at kunne blive certificeret efterfødselsvejleder. Såfremt du ikke ønsker at gå op til eksamen, men har deltaget aktivt på uddannelsen, vil du få et bevis på at have gennemført uddannelsen. Det er muligt at tage en reeksamen, som koster 2.500 kr. og aftales individuelt.
Vi tager forbehold for at lave justeringer i uddannelsens rammer og indhold før opstart såvel som undervejs, hvis vi vurderer at dette vil gavne og højne uddannelsens kvalitet og holdets sammenhængskraft.
Alle rettigheder til undervisningsmaterialet, noter, øvelser og andet du får udleveret på uddannelsen tilhører den respektive underviser og Efterfødselsvejlederuddannelsen. Produkter og materiale herfra, må ikke helt eller delvist deles med andre, benyttes i undervisningsøjemed eller gengives til tredjepart.
På uddannelsen er der inkluderet 2 måltider med i prisen, som vil ligge på første og sidste dag af uddannelsen, og derudover kaffe og te på alle live mødegange.